fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:48:11
неделя | 29.05.2022 | 02:48:11
16.2 C
София

Изтича срокът за промяна на вида осигуряването на самоосигуряващите се лица

Срокът е до 31 януари 2022 година

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, като до този срок могат да изберат дали да внасят средства и във фонд „Майчинство“ и фонд “Пенсии”, съобщават от НАП.  

До този момент беше задължително само внасянето на суми във фонда за пенсии, като, ако изберат и двете опции, самоосигуряващите се ще могат да се възползват от всички осигурени социални рискове без трудова злополука и пенсиониране по болест.

По тази причина хората, избрали да внасят осигуровки само за пенсия, няма да могат да се възползват за обезщетения за временна нетрудоспособност поради заболяване, бременност или раждане, или за отглеждане на дете до 2 годишна възраст.

От НАП напомнят, че при започване на нова трудова дейност през календарната година, не може да се променя вече избрания и деклариран вид осигуряване.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук