fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:47

Изслушват Иван Гешев на всеки три месеца (ВИДЕО)

Иван Гешев атакува съда с мотив, че така се разширяват конституционните правомощия на Парламента

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Конституционният съд реши, че изслушването на главния прокурор на всеки три месеца в парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси и възможността парламентът да дава препоръки по представените от него доклади, а той да отчита как ги е изпълнил, не противоречат на Конституцията.

Двете възможности са уредени в Правилника на Народното събрание, но Иван Гешев ги атакува пред съда с мотив, че текстoвете противоречат на принципа за разделение на властите и разширяват конституционните правомощия на Парламента.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img