fbpx
More

  Израелските заселници на Западния бряг могат да загубят част от гражданските си права

  Заселниците ще бъдат обект на военни съдилища, които обикновено са запазени за палестинци, и ще загубят достъп до някои обществени услуги

  Израелските заселници в окупирания Западен бряг може скоро да изпитат военното управление, под което палестинците живеят от 55 години.

  Ако израелският парламент не предприеме действия, специалният правен статут, предоставен на заселниците, ще изтече в края на месеца, което ще има широки последици.

  Адвокатите, които живеят в селищата, включително двама членове на Върховния съд на Израел, вече няма да имат право да практикуват адвокатска дейност.

  Заселниците ще бъдат обект на военни съдилища, които обикновено са запазени за палестинци, и ще загубят достъп до някои обществени услуги.

  Докато малцина очакват нещата да стигнат до тази точка, наближаващият краен срок постави правителството на Израел на ръба на колапс и предизвика ужасни предупреждения.

  След като не успя да бъде приет в понеделник, законопроектът ще бъде внесен за ново гласуване в Кнесета следващата седмица в последни опити за спасяване на управляващата коалиция – и правната уредба.