fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:11:24
четвъртък | 26.05.2022 | 17:11:24
27.8 C
София

Израел е готов да домакинства среща Зеленски – Путин

Нафтали Бенет и Владимир путин подържат редовно телефонна връзка и подобна среща може да бъде уговорена

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Израелският посланик в Москва Александър Бен Цви заяви в сряда пред агенция ТАСС, че страната му е готова да бъде домакин на среща между президентите на Русия и Украйна – Владимир Путин и Володимир Зеленски.

Той обаче допълни, че Путин и Зеленски трябва да вземат решение за подобна среща.

Според него Израел би считал за “голяма чест” да бъде домакин на евентуални преговори между руския и украинския президент. “Ще се радваме да бъдем домакин на такава среща в Йерусалим”, отбеляза Бен Цви.

Той добави, че преговорните делегации на Русия и Украйна също могат да проведат срещи в Йерусалим.

“Това, което беше направено в Турция, може да се направи и у нас”, каза израелският посланик в Москва.

Според него израелският премиер Нафтали Бенет и руският президент Владимир Путин поддържат редовни контакти помежду си. “Наистина, те поддържат редовен контакт помежду си. Не мога обаче да кажа кога точно ще се осъществи следващият им контакт“, посочи израелският дипломат.

Путин и Бенет проведоха няколко телефонни разговора от началото на годината. Освен това израелският премиер направи кратко посещение в Москва в началото на март, когато двамата лидери обсъдиха ситуацията около Украйна.

По-рано този месец турският външен министър също потвърди, че се работи върху провеждането на среща между Путин и Зеленски.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук