fbpx
More

  Изплащането на юнските пенсии и добавките към тях чрез пощенските станции започва на 7 юни (ВИДЕО)

  Плащанията ще се извършват по график, предварително обявен във всяка една от станциите

  Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях през юни т.г. започва във вторник и ще продължи до 20 юни, съобщиха от Националния осигурителен институт .

  Плащанията ще се извършват по график, предварително обявен във всяка една от станциите. Преводите на юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни.

  От 1 юни т.г. започва изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през април 2022 г. Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени общо 3493 пенсионери. От началото на годината броят на имащите право на тази сума достигна 752 315 души.

  Отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, т. нар. „ковид добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии, добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г. Неполучената и през май еднократна великденска добавка от 70 лв., хората трябва да поискат от териториалното поделение на НОИ, което изплаща пенсията.