fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:40

Изплащат пенсиите от 8 август

От началото на този месец е в ход последното плащане на еднократната добавка от 75 лв

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

На 8 август започва изплащането на пенсиите. То ще приключи на 22 август, съобщават от Националния осигурителен институт.  

Възрастните ще получат пенсиите си съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции. Тези които получават парите си по банков път, ще могат да ги изтеглят на 8-ми, когато ще бъдат и преведени.

От началото на този месец е в ход последното плащане на еднократната добавка от 75 лв. През август на нея имат право пенсионерите, които имат завършен ваксинационен курс през юни 2022 г. Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени 4887 пенсионери. Така общият брой на имащите право на тази сума е общо 760 777 души.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img