fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:49:45
четвъртък | 26.05.2022 | 17:49:45
26.8 C
София

Изписаха детето със съмнения за остър хепатит в Бургас (ВИДЕО)

 Д-р Светослав Тодоров уточни, че този вид хепатит е опасен

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Детето, за което имаше съмнения, че е носител на мистериозния остър хепатит  вече е изписано от болницата в Бургас , оздравяло е и се чувства добре, заявиха от лечебното заведение. Малкият пациент е на 4 години и 6 месеца и ходи на детска градина.

„Детето е постъпило с оплаквания с обща отпадналост и завишени лабораторни показатели на чернодробните ензими, което е наложило хоспитализацията му. Било е лекувано от личен лекар, но паради неповлияване на симптомите и контролни изследвания, които показват отново завишените стойности, изпълнявайки препоръките на Министерството на здравеопазването детето е насочено към инфекциозно отделение на УМБАЛ Бургас. В лечебното заведение е проведено адекватно лечение по алгоритъм на клинична пътека и е изписано с подобрение, без усложнения с терапия у дома и проследяване на състоянието му”, съобщи за БГНЕК д-р Светослав Тодоров – зам. директор на УМБАЛ Бургас.

Д-р Тодоров уточни, че този вид хепатит е опасен, защото от 11 случая в света, при 8 от децата се е наложила чернодробна трансплантация.

Заболяването е доста рядко и доказателства за предаването от човек на човек остават неясни, в резултат на което рискът не може да бъде точно оценен.  Здравното министерство е информирало личните лекари, педиатрите, инфекционистите и други медици за регистрираните в редица държави случаи на остър хепатит с неизвестна етиология при деца, в т.ч. клиничното протичане и лабораторните резултати. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук