27.01.2023 | петък | 13:48

Гонят Кирил Добрев от БСП

Публикувано:

Сподели поста:

Изпълнителното бюро от Националния съвет на БСП в свикано извънредно и на подпис заседание поиска Кирил Добрев да бъде изключен от партията. Документите и мотивите са изпратени до членовете на пленума тази сутрин.

Мотивите за искането за изключването на Добрев са нарушения на няколко текста от партийния устав на левицата. Сред тях са открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне, както и множество медийни изяви, използвани за вътрешнопартийни цели. Сред останалите мотиви за изключването му социалистите изтъкват създаване на негативен образ на БСП, участие в “недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията”, “използването на влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интереси”, както и подпомагане в изграждането на структури на нови политически проекти.

Към мотивите има приложени документи, подписка от социалисти, както цитати от медийни изявления на Добрев. Срокът за гласуване на подпис от членовете на Националния съвет е днес и утре.

NewsOne потърси Кирил Добрев за коментар, но той не отговори на позвъняванията ни.

Малко по-късно той коментира изключването от партията в личния си профил в социалната мрежа.

“Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан”, написа Добрев.

Той коментира, че за него това не е изненадващо решение, защото това ръководство толкова си може…

“Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия – БСП. Останалото няма значение”, добавя още Добрев и завършва с по-важната за него новина, а именно, че дъщеря му Ема навършва 16 години.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °

Прочети още

Борис Гребеншчиков в специално интервю на Бойко Василев в “Панорама” по БНТ

Тази вечер от 21:00 ч. по БНТ 1 в предаването "Панорама" гледайте специалното интервю на Бойко Василев с Борис Гребеншчиков...

„Петя на моята Петя“ в HBO Max

Филмът става част от селекцията на стрийминг платформата с български филми у нас и ще е наличен и...

Приложение BNT NEWS на БНТ е с нова, усъвършенствана версия

През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на своята стратегия за развитие, в която дигитализацията е...

Разследване за незаконна банкова дейност

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за извършени престъпления по чл. 321, ал.3, вр....