fbpx
More

  Изпълнителният директор на „Летище Пловдив“ подаде оставка

  Мотивът му за напускането му е несъгласие с политиката на транспортното министерство

  Новоназначеният преди месец изпълнителен директор на летище „Пловдив“ Андрея Андреев е подал оставка.  Той е депозирал заявлението си за освобождаване пред министъра на транспорта Христо Алексиев и до Съвета на директорите в понеделник.

  Мотивът му за напускането на поста е несъгласие с политиката на министерството в областта на гражданската авиация, както и назначаването на некомпетентни служители в ръководството на аеропорта.

  Стана ясно още, че “Летище Пловдив” ще се концесионира, след като в него бъдат прехвърлени всички средства от вливането на “Летище София”.

  Директорът описва като трагично състоянието на “Летище Пловдив” по няколко показателя.

  “Фекалната ситуация на летището – главата на шланга на машината за източване на тоалетните на пътническите самолети е повредена от месеци, а при работа фекалиите текат по ръцете на служителите. Относно пътническите превози – недостатъчен състав на служители за обезпечаване изпълнението на летателната програма, липса на оборудване за обработка /чекиране/ на пътниците от различни авиокомпании, неадекватно заплащане, липса на работно облекло за служителите по сигурността, светотехническата система е в окаяно състояние , няма реална дейност за привличане на нови авиокомпании”, пише в заявлението си до транспортния министър Андреев.

  Андреев настоява също министърът на транспорта да изтегли от състава на Съвета на директорите Владимир Зайков, обвинявайки го в некомпетентност в областта на гражданската авиация и въздушния транспорт.

  Иска да се уволни незабавно и Красимира Стоянова – началник на политическия кабинет на министъра, заради злоупотреба със служебното си положение и подозрение, че е министър в сянка, както и да се уволни Христо Щерионов (за кратко заемал поста директор на “Летище Пловдив”), сега главен директор на Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация”. Последните двама Анреев обвинява в саботаж на българската авиация.

  За момента на летище “Пловдив” се изпълняват полети от Лондон и Дъблин, а от ноември ще се осъществява още една линия до британската столица, ще се лети и до Меминген и Дортмунд.