fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:17

Изпълнителният директор на ТЕЦ “Брикел”: Централата работи в необходимите норми и граници

Той поиска от екоминистърът в оставка Борислав Сандов да покаже протоколите от извършената проверка

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Според изпълнителния директор на ТЕЦ “Брикел” Янилин Павлов топлоелектрическата централа работи в законоустановените норми и граници.

Той поиска екоминистърът в оставка Борислав Сандов да покаже протоколите от извършената проверка и да се видят реалните стойности от замерванията на въздуха в района на Гълъбово.

До тук се стигна, след като премиерът в оставка Кирил Петков посети централата и съобщи за множество нередности, включително огромно замърсяване на въздуха в района.

 “Черният пушек, който се вижда от комините на ТЕЦ-а е прах, който се формира от горене на въглища от мини “Марица Изток”, които са с по-високо пепелно съдържание, обясни директорът.

Той поясни, че в момента те помагат на мините, като временно поемат най-лошите им въглища.

“Предприели сме ред мероприятия, за да ограничим запрашаването. Това, което екоминистърът Борислав Сандов казва и се тиражира като снимки в медиите – не изглеждаме много добре, но има факти, от които това нещо е породено. Постоянно извършваме замервания – с наши собствени измервателни уреди в Гълъбово”, каза той и подчерта, че постоянно са проверявани от Изпълнителната агенция по околната среда и водите.

Павлов коментира, че по време на проверката от министерството топлоцентралата не е била натоварена на 20%, а много повече. Показаните данни от проверката са моментни стойности и не са обективни, категоричен е директорът.

“Прекарвам много време в предприятието. Стоях през цялото време с проверяващите. И с хората от моя екип не видяхме на някой да му е станало лошо. Всичко е в нормите и границите”, убеден е Павлов.

И допълни: “Ако министър Сандов има някаква хипотеза – трябва да има доказателства. Той каза, че не е бил допуснат на територията на “Брикел”. Пуснах клип, от което се вижда, че той е допуснат”.

Изпълнителният директор на “Брикел” обясни, че централата дава работа на много хора в района и тя не бива да бъде затваряна.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img