4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:00:29
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:00:29

Изложбата „Кино истории помежду“ представя разкази от българската кинематография

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Изложбата „Кино истории помежду“ разказва за развитието на българската кинематография. Те са предадени от кинокритика д-р Деян Статулов.

Експозицията представлява своеобразен хронологичен пъзел, представящ историческите превратности, при които функционира седмото изкуство в България.

Снимка: РИМ – София

Изложбата показва началото на българското игрално кино с първия филм „Българан е галант“ на Васил Гендов, направена е ретроспекция на процеса по създаването на законова рамка по отношение на българското кинопроизводство.

Засегнати са и теми като цензурата и критиката, включени са разкази за филмите „А бяхме млади“ и „Цар и генерал“.

Експозицията поставя акцент и върху успехите в сферата на детското кино, обърнато е внимание на виртуозността по отношение на изразните средства в българското кино чрез подробности за филма „Иконостасът“, направен по мотиви от романа „Железният светилник“ на Димитър Талев.

Музеят за история на София е домакин на експозицията  до 16 януари 2022 г.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук