fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:29:33
четвъртък | 26.05.2022 | 21:29:33
25.8 C
София

Излиза първото класиране за детските градини и яслите в София (ВИДЕО)

И тази година се очаква криза с липсата на места в детските градини и яслите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

За момента броя на обявените места в детските градини и ясли  е малко над 13 300. По късно днес ще излезе и първото класиране в София за учебната 2022-2023 година. В срок до 27 май родителите трябва да запишат децата си. В противен случай мястото им се губи. При записване се представя попълнено заявление по образец, оригинал на удостоверението за раждане на детето, както и лични карти на родителите. На 28 май ще бъдат публикувани резултатите от второ класиране.

И тази година се очаква криза с липсата на места в детските градини и яслите в София. Кандидатстването продължи до 11 май. От Столичната община обявиха, че до септември местата ще се увеличат с още около 800, но признават, че и този брой няма да е достатъчен за всички желаещи. За сравнение – миналата година неприети останаха около 10 хиляди деца.В момента в столицата се строят 18 сгради, а други 17 се проектират.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук