fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 18:13

Излезе първото класиране на кандидат-студентите в Софийския университет

Кандидатите, които са подали документите си, са 9356 души

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Обявиха първия етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет “Св. Климент Охридски” за учебната 2022/2023 година. Това съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

9356 са кандидатите, които са подали документите си в най-стария университет в България.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е “Право” (редовна форма на обучение). “Психология” е на второ място. Третото място заема специалността “Софтуерно инженерство”. На следващите места кандидатите са поставили специалностите “Графичен дизайн”, “Предучилищна и начална училищна педагогика” (задочна форма на обучение), “Английска филология”, “Международни отношения” (редовна форма на обучение), “Журналистика” (редовна форма на обучение), “Връзки с обществеността” (редовно обучение) и “Компютърни науки”.

Кандидатите, които са приети на първия етап на класирането в редовна и задочна форма на обучение, държавна поръчка и платена форма на обучение, са 5682.

След първото класиране са приети 21 лауреати и 42 първенци на национални олимпиади и състезания.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img