fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 18:22

Изграждането на нова сграда на ДГ № 88 „Детски рай“ в София завърши

Проектира се нова сграда за 6 групи към ДГ № 108

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Завърши изграждането на нова сграда на ДГ № 88 „Детски рай“ в столичния квартал „Дружба“. От есента детската градина ще приеме още близо 100 деца, които ще посещават новите 2 градински и 2 яслени групи. Новите места ще бъдат обявени в системата за прием (ИСОДЗ ПГУ и I клас) през август.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети обекта и провери готовността на новата сграда за въвеждане в експлоатация и за прием на деца като се срещна с директора Мария Йорданова и кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков.

„ДГ„Детски рай“ е пример за това как задно с изграждането на нови сгради и разширения на детски градини обновяваме и съществуващите сгради“ – каза кметът Фандъкова след посещението си в детското заведение.  „В съществуващата сграда на детската градина са въведени мерки за енергийна ефективност, поставена е топлоизолация. А при новите цени на енергията това е изключително важно. Обновено е и дворното пространство,“ добави още кметът Фандъкова.

Директорът на детското заведение Мария Йорданова посочи, че след санирането на сградата помещенията са по-топли през зимата и използват по-малко енергия за отопление. 

„Кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков работи активно по изпълнение на програмата за строителство на детски градини  на Столичната община. Създадена е добра организация и проектите се изпълняват в срок“, каза кметът Фандъкова.  През последните години в района са разкрити 20 нови групи. Започна и проектирането на нова сграда към 108. ДГ в “Дружба”, която ще бъде за 6 нови групи.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here