fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 10:15:15
петък | 27.05.2022 | 10:15:15
15.8 C
София

Издръжката на училища и детските градини да бъде повишена с най-малко от 30 на сто (ВИДЕО)

От Синдикат "Образование" настояват и за увеличение на заплатите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Финансовата издръжка на училищата и детските градини да бъде повишена с не по-малко от 30 на сто заради скока в цените на тока, храните и строителните материали. За това настояват  в отворено писмо до премиера и до министрите на финансите и на образованието от Синдикат “Образование” . От Синдикатът искат и увеличение на заплатите в сектора с не по-малко от 15 на сто, както и освобождаване на образователните институции от ДДС върху средствата за издръжка и от данък сгради и такса смет.

От профсъюза отправят и предупреждение, че ситуацията може да доведе до стачни действия, както и до затваряне на училища и детски градини от септември. 

От Съюза на работодателите в системата на народната просвета също поискаха държавните субсидии за издръжка на детските учебни заведения да бъдат увеличени.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук