3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:24:01
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:24:01

Издигат кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент. Ректорът на Софийският университет “Свети Климент Охридски” ще бъде издигнат като независим кандидат за президентските избори на 14-ти ноември и ще бъде подкрепен от различни политически партии.

Въпреки твърденията, че ГЕРБ-СДС ще подкрепят кандидатурата му, засега няма официална информация.

ГЕРБ-СДС имат още три потенциални кандидати за поста, а окончателният избор ще стане ясен следващите дни, публикуваха в онлайн изданието си  в. “24 часа”.

Кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат на “Дондуков” 2 също е издигната от независим иницитивен комитет.

Проф. Анастас Герджиков е ректор на Софийският унивесрситет “Свети Климент Охридски” от 2015-а година, а от 2010 г. до 2014 г. беше заместник-ректор на най-стария университет в страната. Той е председател на Съвета на ректорите, а от 2001 г. до 2003 г. беше заместник-министър на образованието в правителството на Симеон Сакскобурготски.  Проф. Герджиков беше и управител на Фонд “Научни изследвания от 2008 до 2009 година.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук