fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:45

Издадоха виза за обновяване на къпалнята “Мария Луиза”

Не се предвижда строителството на паркинги, достъпът до комплекса ще става с градски транспорт

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От Направление “Архитектура и градоустройство” към Столичната община ни информираха за издадена виза за инвестиционно проектиране на основно обновяване и модернизация на лятна къпалня “Мария Луиза” в Борисовата градина, съобщи на фейсбук страницата си Трайчо Трайков, кмет на столичния район “Средец”.

Визата подлежи на съгласуване от Министерството на културата, Регионалната инспекция по околната среда и водите и проектанта на м. “Парк Борисова градина”. От НАГ пишат още, че не подлежи на съобщаване, тъй като за заинтересовани се считат само лицата, по чиято инициатива се издава визата. Следва да се публикува на sofia-agk.com, информира още Трайков.

На 13 юни Тодор Тодоров, директор „Нови проекти“ на дружеството „Парк Мария Луиза“, на презентационен тур за журналисти на територията на къпалнята, изрази намерението на дружеството да възстанови къпалнята “Мария Луиза” в нейните реални граници. Целта е възстановяване на къпалнята и запазване на плувния комплекс. Няма да има високо строителство, жилища, офиси, молове, гарантираха тогава от дружеството. Не се предвижда строителството на паркинги, достъпът до комплекса ще става с градски транспорт. Ще бъдат премахнати много опасни съоръжения и ще бъдат заменени с по-добри алтернативи, казаха още на13 юни от дружеството.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img