fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 06:07

Изчиства се водата от мястото, където беше заседнал корабът “Вера Су”

Между 17 и 35 пъти са намалели нивата на замърсяване от деня на разтоварването на плавателния съд

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Изчиства се водата от мястото, където беше заседналият кораб “Вера Су”. Това показват данните от провежданите изследвания и допълнителния мониторинг в акваторията на инцидента. Разположението на пунктовете позволява проследяване на потенциалното въздействие върху морската околна среда в по-дългосрочен план чрез провеждане на периодични моделирани изследвания на крайбрежните морски води.

От екоминистерството съобщават, че в деня на изпомпване на втечнения товар е отчетена максимална стойност на наблюдаваните показатели в непосредствена близост до заседналия плавателен съд (за азот амониев – 0,7 mg/l). На разстояние 60 m на юг стойностите са били значително по-ниски, а в референтният пункт на 1 кm северно – още по-ниски.

Изтеглиха кораба „Вера Су“ | NewsONE

След изтеглянето на заседналия плавателен съд, данните до момента сочат тенденция към намаляване на установените пикове и връщане в границите, характерни за водата, или от 17 до 35 пъти по-ниски от стойностите в деня на разтоварване.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img