2.12.2022 | петък | 00:53

Избраха Корнелия Нинова да води преговорите за съставяне на ново правителство

Публикувано:

Сподели поста:

Политическият съвет на коалиция „БСП за България“ и депутатите в 47-ото Народно събрание избраха Корнелия Нинова за председател на парламентарната група и я одобриха начело на екипа за преговори за съставяне на правителство.

Предстои Националният съвет на БСП да определи преговорната рамка, да даде мандат за преговори, да избере преговорния екип и да насрочи дата за Конгрес на партията през януари.

Политическият съвет на коалиция „БСП за България“ изразява подкрепа за кандидат-президентската двойка Радев и Йотова и призовава да се гласува.

Снимка: БСП

Стана ясно още, че Конгресът на БСП, който трябва да приеме оставката на Корнелия Нинова като лидер на партията, да се проведе на 22 януари. Форумът трябва да стартира и кампания за провеждане на пряк вътрешнопартиен избор на лидер, предложи Изпълнителното бюро към членовете на Националния съвет
на партията. Пленумът обаче ще трябва да вземе решението на подпис, като този път освен мотивите, свързани с коронакризата, е посочен и още един аргумент да няма присъствено заседание – предотвратяване на действия и изявления, свързани с балотажа и евентуално нарушаване на забраната за агитация в деня за размисъл.

В специална точка от проекторешението обаче се разписват изрично две червени линии – БСП подкрепя присъединяването на РС Македония към ЕС, но това не трябва да става за сметка на българския национален интерес и на българската история, както и че не подкрепя въвеждането на джендър идеологията в България и подписването на Истанбулската конвенция.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху