30.11.2022 | сряда | 01:28

ИЗБОРИ 2022: Новини, резултати и коментари по БНТ на 2 октомври

Публикувано:

Сподели поста:

На 2 октомври, неделя, Българската национална телевизия ще излъчи специална програма, с която ще осигури на зрителите пълномащабно и детайлно отразяване на предсрочните парламентарни избори от над 53 точки в страната и света. През целия ден, както и в изборната нощ дирекция „Новини и актуални предавания“ на обществената телевизия ще осъществява специални студиа и преки предавания, за които ще допринасят най-добрите екипи от водещи, репортери, оператори, режисьори, монтажисти, звукорежисьори и инженери.

Още с откриването на изборния ден и отварянето на избирателните секции в 6:55 ч. е началото на специалното издание на сутрешния блок „Избори 2022: Денят започва“ с водещи Георги Любенов, Христина Христова и Симеон Иванов, които ще покажат как се събужда България в изборния ден, къде гласуват лидерите на политическите партии и коалиции, както и какви са първите им коментари и реакции за организацията на изборния процес.

В 15:20 ч. по БНТ 1 започва специалното предаване „Избори 2022: България избира“ с водеща Мариана Векилска. Как гласува България от столицата до избирателните секции в най-отдалечените населени места в страната, какво вълнува обикновените хора, които отиват до урните за пети път в рамките на 17 месеца кореспондентите на БНТ ще разкажат на живо. 

Веднага след това, в 16:30 ч. водещата Мая Костадинова ще посрещне зрителите в студиото на специалното издание на предаването „Избори 2022: Избери сега“. Прогнози преди първите резултати, как гласуват българите зад граница, по какъв начин войната в Украйна и глобалните кризи се отразиха на изборите у нас, както и какви решения за изход от тези кризи предлагат политическите партии и коалиции, които участват в изборите на 2 октомври.

През целия ден извънредните новинарски емисии „По света и у нас“ в 7:00, 8:00, 9:00, 10:00, 12:00, 15:00 и 18:00 ч. ще обобщават и показват всичко важно в хода на изборния ден.

  В 18:40 ч. в ефира на БНТ 1, както и на живо във всички онлайн канали на Българската национална телевизия започва „Избори 2022: Вашият глас“ с водеща Добрина Чешмеджиева. Специалният формат ще събере заедно политици, експерти, социолози, политолози, популярни личности от различни сфери на културния живот в България с граждански позиции, които се чуват в обществото, студенти по политически науки, политически инфлуенсъри и др.

Директно от напълно обновеното и високотехнологично Студио 5 на БНТ точно в 19:30 ч. водещите Бойко Василев и Аделина Радева ще поставят началото на „Избори 2022: Резултатът“. Специален софтуер, иновативни графики и модерна добавена реалност ще покажат най-точно и бързо на зрителите първите данни от екзит пол проучванията и резултатите от паралелното преброяване на най-авторитетните социологически агенции „Алфа Рисърч“ и „Галъп интернешънъл“. 

В изборната вечер само в ефира на Българската национална телевизия ще говорят политиците, които взимат решенията за бъдещето на България, онези, чиито думи отекват дълго, както и анализаторите, които винаги безпогрешно прогнозират какво предстои.

Репортерите на обществената телевизия ще са навсякъде, за да уловят своевременно всичко, което се случва, след като стане ясен резултатът от предсрочните парламентарни избори.

Последни новини и специални репортажи, ексклузивно видео съдържание, лайв стрийм от всички важни събития ще бъдат на фокус през целия 2 октомври и в онлайн каналите на Българската национална телевизия в новинарския сайт BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS, чрез които потребителите в интернет ще могат да се информират бързо, лесно и удобно, докато използват своите мобилни устройства или са в движение.

 

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...