-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:16:56
-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:16:56

Избират двама членове на ВСС онлайн

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

На 9 октомври 2021 г. Общото събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет ще проведе дистанционно заседание, съобщават от съвета.

Участието в Общото събрание е обезпечено чрез точки/зали за видеоконферентна връзка в съдилищата, съобразно броя на съдиите във всеки орган. Предварително определени квестори от съдилищата ще регистрират участниците в Общото събрание и техния вот при определяне на председател на Общото събрание, както и на членовете на избирателната и секционната комисия.

Събранието ще бъде открито в 10.00 ч. от председателя на Върховния административен съд и ще се излъчва от зала 201 на Националния институт на правосъдието в гр. София, където ще присъстват и двамата кандидати. При липса на кворум събранието ще бъде отложено с един час по-късно и ще се проведе независимо от броя на присъстващите.

Определеният дневен ред на Общото събрание на съдиите предвижда избор на председател на събранието, избирателна комисия и секционни комисии, както и приемане на решение за времето за изслушване на всеки от кандидатите. Това са Деян Денев – съдия от Варненски Окръжен съд и Марина Михайлова – съдия във Върховния административен съд, които ще представят своите концепции за дейността на Висшия съдебен съвет и ще отговарят на въпроси.

Изборът ще може да бъде проследен в реално време на сайта на Висшия съдебен съвет в раздел: “Онлайн”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук