fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:33

Иван Топчийски: Вратата към “Газпром” не е затворена окончателно

Ние не знаме как ще се развие кореспонденцията, но има вероятност за възобновяване на доставките

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Председателят на Съвета на директорите на “Булгаргаз” Иван Топчийски обяви, че държавата ни води преговори с “Газпром” за доставки и увери, че вратата не е окончателно затворена. 

“Въпреки че в момента няма доставки, все още текат разговори. Ние не знаем как ще се развие кореспонденцията, но има вероятност за възобновяване на доставките. Това е един казус, който не е затворен напълно. Става дума за договора, който имаме до края на годината”, каза той.

Топчийски обясни, че е възможно условията за нас да бъдат променени.

“Ние не затваряме страницата, стига да има гаранции, че няма да има рискове за “Булгаргаз” при промяна на условията”, коментира той.

По повод поисканото поскъпване на синьото гориво с 60% от август, председателят каза, че в момента тече втора вълна на газовата криза. 

Според него за по-ниска цена на договорения втечнен природен газ може да се говори при дългосрочни сделки и договори.

В ефира на NOVA той коментира и цената на втечнения газ, като обясни, че неговата цена се определя от котировките в Европа.

По отношение на офертата за танкерите с втечнен газ, получена от кабинета “Петков” каза, че тя е приета под условие да бъде осигурена инфраструктурата за седемте доставки.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img