fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:37

Иван Иванов: Осигурихме безпрецедентни 3,4 млрд. лв. за земеделците (ВИДЕО)

3,4 млрд. лв. за българските земеделци до края на 2022 г

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Заедно с българските земеделски производители успяхме да постигнем повече, отколкото е направено досега за сектора и то само за последните 7 месеца. Така се отчете министъра на земеделието и храните Иван Иванов.

“Осигурихме безпрецедентни 3,4 млрд. лв. за българските земеделци до края на 2022 г. Само за 7 месеца в условията на Ковид криза и последствията от войната в Украйна успяхме заедно с коалиционните и европейските ни партньори и заедно с българските земеделци да постигнем повече, отколкото е направено досега за сектора“, каза министърът.

Иванов посочи, че е трябвало да бъдат постигнати няколко основни цели, сред които осигуряване на продоволствената сигурност на страната и подпомагане на българските земеделци, така че те да бъдат конкурентоспособни и да произвеждат качествена продукция с висока добавена стойност на достъпна цена.

Министерство на земеделието успя след преговори с Министерство на финансите да осигури допълнителни средства за държавни помощи в размер на близо 600 млн. лв. С тях общият ресурс за 2022 г., който ще получат българските земеделци, възлиза на близо 1 млрд. лв. с акцент върху малките и средни производители, отчете министър Иван Иванов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here