fbpx
More

  Иван Иванов: БАБХ и Изпълнителна агенция по горите скоро преминават към МС

  Александър Дунчев пречи на стабилността на коалицията, допълни той

  “Българската агенция по безопасност на храните и Изпълнителна агенция по горите според коалиционното споразумение излизат от Министерство на земеделието в най-скоро време, за да преминат към Министерски съвет. За момента те са 100% под контрола на зам.-министър Иван Христанов, който е представител на ПП “Продължаваме промяната”.  Това заяви министърът на земеделието Иван Иванов.

  Александър Дунчев, който е представител от същата политическа сила, вече пречи и на стабилността на коалицията, и на своята партия, и е крайно време да се вземат мерки за действията му”, допълни Иванов.

  Той подчерта, че волята на ръководството на министерството е за прекратяване на всички корупционни практики и запазване на българските гори.

  „Нас ни притеснява с какви бизнес кръгове той работи и какви задачи му поставят – може би да се доунищожи българската гора“, попита Иванов. Той беше категоричен, че подобни действия няма да успеят да разрушат създаденото доверие в министерството и  в екипа, в който има представители на БСП и ПП. Иван Иванов допълни, че не е редно въз основа на документи със съмнителен произход да се твърди, че се извършват злоупотреби в министерството и определи това като лъжа, която се разпространява в публичното пространство.