fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:54

Иван Христанов внесе в ГДБОП и СГП над 300 страници материали за нарушения на ГКПП “Капитан Андреево”

В материалите е включена информация както за занижения контрол на вноса на храни, така и за предлагания му подкуп

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Заместник-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов внесе в ГДБОП и Софийската градска прокуратура над 300 страници материали за нарушения на граничен пункт “Капитан Андреево”. В предадената папка има данни от 2011 година насам.

В материалите е включена информация както за занижения контрол на вноса на храни, така и за предлагания му подкуп. По думите на Христанов обект на разследване трябвало да станат както всички чиновници от Министерството на земеделието и храните, така и бивши ръководители на Агенцията по безопасност на храните.

“Навсякъде има повтарящи се лица в Българската агенция по безопасност на храните, във висшите етажи на Агенцията, които като че ли през цялото време отстояват интересите на съответните облагодетелствали се лица. Затова съответно отидохме в ГДБОП, защото са налице сведения, че може би има организирана престъпна група, действала и в институцията, и извън нея”, заяви Иван Христанов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img