fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:08

Иван Гешев: Спецпрокуратурата беше закрита, защото притесни хора с голям финансов ресурс

Гешев прогнозира, че резултатът от закриването на тези структури по същество, ще има последиците на амнистия за голяма част от тези 800 съдебни производства

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Въпреки всичко, което се случва, дори няколко дена преди да престанат да съществуват, спецпрокуратурата и спецсъдилищата продължават да работят и получават поздравления от колегите ни от Европа. Тези структури бяха закрити, защото притесниха хора с много голям финансов ресурс и лица от обществения живот. Те бяха закрити, защото вършат своята работа”, заяви на брифинг главният прокурор Иван Гешев.

Според главния прокурор Иван Гешев последиците, който предстоят няма да се дължат на българската съдебна власт и в частност на българската прокуратура.

“Проблемите, които вече настъпват, ще бъдат за сметка на тези, които направиха нещо. Въпросите оттук нататък трябва да бъдат задаване не на прокуратурата и съдебната власт, а на българските политици”, подчерта Гешев.

Гешев прогнозира, че резултатът от закриването на тези структури по същество, ще има последиците на амнистия за голяма част от тези 800 съдебни производства, които са “висящи”, вероятно и за съдебните процеси”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img