fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:08:45
събота | 28.05.2022 | 01:08:45
21.1 C
София

Иван Гешев: Няма аргументи за съдебната реформа и отстраняването на главния прокурор

Той отново призова министър Йорданова и Христо Иванов на разговор по темата за върховенство на закона

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Няма каквито да било аргументи нито за т.нар. съдебна реформа, нито за т.нар. отстраняване на главния прокурор. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред медиите, преди заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, на който ще се разгледа по същество предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор.

Откритост и публичност прокуратурата дава достатъчно, но е време откритост и публичност да дават и българските политици, защото решенията им ще плащат българските граждани, добави той.

„Надявам се министърът на правосъдието, вместо да обикаля телевизионните студия и най-вероятно да заявява неверни твърдения, с откровено политически характер, които вероятно уронват престижа на съдебната власт и по този начин засягат всеки един български гражданин, тези свои твърдения да ги заяви на Пленума на ВСС, където е мястото за това, а не да мълчи“, каза главният прокурор Иван Гешев.

Той отново призова министър Йорданова и народният представител Христо Иванов на разговор по темата за върховенство на закона, правовата държава и правата на човека, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук