fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:02:45
събота | 28.05.2022 | 13:02:45
21.8 C
София

Иван Гешев: Днес ще сезирам Конституционния съд за Специализираното правосъдие

Това каза той в отговор на журналистически въпрос преди заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Главният прокурор Иван Гешев ще сезира днес Конституционния съд във връзка със закриването на Специализираното правосъдие.

Това каза той в отговор на журналистически въпрос преди заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, на което трябва да се произнесе по редовността и допустимостта на предложението за предсрочно освобождаване на главния прокурор, направено от служебния правосъден министър Янаки Стоилов през юли 2021 година.

По думите му няма никакви юридически основания в двете предложения за предсрочното му освобождаване – на Янаки Стоилов и министъра на правосъдието Надежда Йорданова, допълва БТА.

„Най-вероятно зад тези „смешни“ твърдения седят политически интереси. Вероятно, интерес имат само олигархията и мафията“, каза Иван Гешев.

Той допълни, че това, което вероятно се цели, е нелигитимно овладяване на прокуратурата, персонална смяна на главния прокурор, съсипване на наказателното правосъдие с т.нар. реформи. „Това не е реформа, това са действия, които противоречат на интересите на българските граждани, особено в насока борбата с престъпността“, допълни Гешев.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук