fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:33

Иван Демерджиев: Потокът от мигранти на българо-турската граница се засилва

На този етап няма основания за притеснение, допълни служебният министър на вътрешните работи

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Потокът от мигранти на българо-турската граница е засилен. Очаква се да нараства и сме готови да противодействаме. На този етап няма основания за притеснение. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той заяви, че за същия период на миналата година миграционният натиск се е увеличил близо 6 пъти, а съпоставено с миналия месец – около 24 на сто.

За първите седем месеца на годината е имало над 60 000 опита да бъде преодоляна границата. Предимно от хора от Сирия и Близкия Изток.

Демерджиев добави, че са запознати със ситуацията и проблемите и засега няма никакви основания за притеснение.

Той потвърди, че има командировани около 860 човека от вътрешната част на страната – полицейски сили, които подпомагат Гранична полиция и ежедневно следят картината, ако има промяна, са готови да реагират с допълнителни сили.

Към днешна дата не се налагат допълнителни части, но ако има промяна, ще се реагира незабавно. Динамиката на събитията налага ежедневно да се следят тези процеси, допълни той.

Според Дерменджиев оградата е в добро състояние, техническите съоръжения са изправни.

По отношение на предсрочните избори, за които Дерменджиев ще отговаря, каза, че вече са влезли в комуникация с ЦИК и предстоят срещи в началото на следващата седмица.

Служебният министър на вътрешните работи увери, че всичко, което съществува като добри практики, ще бъде приложено.

Целта, която си е поставил Иван Демерджиев е да се заловят хората, които стоят зад вота на изборите и да се предотвратят купените гласове.  

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img