27.01.2023 | петък | 00:18

Иван Ченчев: Замразен ремонт превръна път в Ботевградско животозастрашаващ

Публикувано:

Сподели поста:

За незабавна реакция от страна на регионалния министър и АПИ да бъде завършен ремонтът на важен път в Ботевградско настоя в парламентарно питане на извънредното заседание във вторник народният представител от БСП Иван Ченчев.

Още преди месец депутатът от левицата сигнализира за пътя III-161- Ребърково-Лютидол-Ботевград, който е с важно обществено значение за жителите на Община Ботевград и Софийска област. Ремонтът е започнал, но преди близо година е спрян.

„Ситуацията е следната – път, който е особено опасен. Започнат ремонт и оставени шахти, отводнителни канали да стърчат опасно над асфалта, втори слой не е положен. Има изкопни ями край пътя – няма никаква маркировка. Това е район, в който често падат гъсти мъгли. Статистиката за катастрофите, за съжаление, и с жертви, е изключително тревожна“, очерта картината Иван Ченчев.

Минути преди да отправи въпроса от парламентарната трибуна, депутатът от БСП разговаря за пореден път с кмета на едно от селата, за който опасният път е сериозен проблем – Пешо Младенов, кмет на село Литаково. Той потвърди, че притеснението на хората остава силно. Наред с опасния път, допълнителен проблем идвал от факта, че колекторът на село Литаково бил изведен в земеделски земи и водата се оттичала в земите на хората.

„Това е път, който става помощен, когато затварят пътя за Враца“, подчерта обществената значимост на пътната връзка Иван Ченчев.

Той очерта като опасно не само самото състоянието на пътя заради спрелия ремонт, но и липсата на маркировка. „Има една дълга отсечка от околовръстното на Ботевград до село Литаково – права, около 3-4 километра, изведнъж след нея, при липса на осветление и каквато и да е маркировка, идва рязък завой. Това е опасно за хората. Сигнализиран съм от много притеснени родители на млади хора, които пътуват с колите през това трасе“, заяви депутатът от левицата.

Регионалният министър увери Иван Ченчев, че ремонтът ще бъде завършен във възможно най-кратки срокове – по данни на АПИ това трябва да стане напролет, във второто тримесечие на 2023 г. Министър Иван Шишков се ангажира да следи случая за пътя, който определи като важен за хората в района на Ботевград.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
силен снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
3.1kmh
100 %
чт
-0 °
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
силен снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
3.1kmh
100 %
чт
-0 °
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...