fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:08:14
петък | 20.05.2022 | 07:08:14
5.7 C
София

Ивайло Мирчев: Няма нужда парламентът да взема решение за предоставяне оръжие за Украйна

Ние сме оптимисти, във вторник има коалиционен съвет, на който тази тема ще бъде поставена, заяви той

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Наистина “Демократична България” от самото начало имат принципна позиция по темата за изпращането на оръжия в Украйна. Това е решение на правителството, няма никаква нужда парламентът да взема решение.“ Това коментира в “Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев.

„Ние сме оптимисти, във вторник има коалиционен съвет, на който тази тема ще бъде поставена,“ допълни той.

„За “Демократична България” следващият ход е този въпрос да бъде предложен на вниманието на националните органи на партията – те са тези, които трябва да вземат решение какво се случва с ролята на ДБ в това управление. Целият цивилизационен свят вече изпрати военна помощ на Украйна – няма страна, която да не го е направила,“ подчерта Мирчев.

По въпроса дали ще пътува заедно с Корнелия Нинова и Кирил Петков на посещение в Киев, той заяви, че такива разговори не са водени. Самият Мирчев допълни, че е посетил Одеса и Болград, така че е наясно със ситуацията в Украйна.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук