fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 11:36:02
събота | 21.05.2022 | 11:36:02
17.8 C
София

Ивайло Мирчев: Енергийният сектор у нас е овладян от олигархични и мафиотски структури

Коалиционните партньори подготвят пакет от мерки за въвеждането на отчетност на главния прокурор и възможност за разследване на действията му

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Енергийният сектор в България е овладян от олигархични и мафиотски структури и там „няма мърдане“. Това заяви депутатът от “Демократична България” пред БНТ Ивайло Мирчев.

Мирчев изтъкна, че трябва така да се променят законите и правилата, че да се гарантира независимостта на енергийния регулатор. Според него решенията на КЕВР за поскъпването на тока и газа не са обективни и не са използвани всички резерви срещу повишението на цените.

Според Ивайло Мирчев прокуратурата бездейства по много казуси.

“Ако прокуратурата си вършеше работа, щяхме да имаме като в Румъния, две правителства в затвора”, каза Мирчев. “Фактите са на масата, трябва някой да ги провери”, допълни още той.

Затова коалиционните партньори подготвят пакет от мерки за въвеждането на отчетност на главния прокурор и възможност за разследване на действията му.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук