Депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев участва в експертен съвет в Министерството на финансите, посветен на предлаганите промени в бюджета.

„Част от нашите предложения бяха приети. Все още се обмисля по какъв начин да бъде осигурено финансирането за тях. Надявам се това да стане ясно в близките дни. Две са основни предложения на ДБ. Първото е държавата да поеме стойността на картите за пътуване в градския транспорт за цяла България. Първоначалното предложение е това да бъде 50% от стойността на картите. Това е правено в германия и е мярка, която работи много добре. Това ще стимулира много хора да слязат от колите си и да ползват градския транспорт“, заяви Мирчев.

Другата мярка е свързана със строежа на детските градини, предаде БНТ.

 „Коалицията обмисля финансирането на тези 16 детски градини в София, които са в застой, да бъде през държавния бюджет. Все още не са финализирани разговорите, които продължават и в момента. Важно е да реши проблемът с детските градини, защото провалът на общината е ясен“, каза още депутатът от ДБ.

За целта са необходими 58 милиона лева, но тепърва ще бъде уточнена каква част ще бъде финансирана.

1 COMMENT

  1. Ако се намалят наполовин аабсурдните заплати на ДБ, ще се покрие голяма част от тези 50% вместо да си пълнят гушите тия бездарници

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here