fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:58

Ива Митева: Христо Иванов да поиска прошка от ИТН

Излязохме от коалицията заради счупеното доверие, заяви Митева

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“След ситуацията от петък шансовете за съставяне на кабинет са малки. Христо Иванов трябваше да поиска прошка от ИТН, да видим дали можем да направим последен опит нещо да се поправи”. Това заяви Ива Митева, която коментира последните събития около “Демократична България” и настъпилият разрив.

“Излязохме от коалицията заради счупеното доверие. Влизаме в диалог, бяхме искрени, а в същото време те задкулисно се договарят. Разбрах, че не ни уважават, че не ни смятат за равностоен партньор. Доверието и диалогът, които искахме да възстановим, не се получиха. Чуваме само едни обвинения – клиширани фрази, няма доказателства за нищо”, каза тя.

Митева подчерта още, че мандатоносителят трябва да проведе разговор с парламентарно представените партии дали да се удължи срокът, в който да го задържат, за да може парламентът да приеме належащи решения. Нейното мнение е, че най-спешната задача пред управляващите и депутатите е изборът на нов председател на КЕВР.

В ефира на БНР депутатът заяви, че от ИТН са се държали изключително конструктивно и диалогично по време на консултациите, инициирани от БСП. Тя изрази неразбирателство по отношение на фиксирането върху фигурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ.

“Ние сме зачеркнали името на Бойко Рашков, защото това е управленска програма. В такава програма да стои името на конкретен човек е странно. Ние сме записали – да се замени с “номиниране за Бойко Рашков”. Ние казахме, че ще го подкрепим за председател на КПКОНПИ. Ако бъде направено предложението за Рашков и парламентът работи, ние ще го подкрепим”, посочи тя и добави, че вече я е срам да гласува закони, които са непрофесионални.

Според нея, ако няма възможност за съставяне на кабинет, мандатът трябва да бъде върнат и да се премине към предсрочни избори.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img