fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:37:38
петък | 27.05.2022 | 02:37:38
17.8 C
София

Ива Митева преди заседанието на коалицията: ИТН твърдо стои зад кандидатурата си за управител на БНБ

Чувам призиви да оттеглим кандидатурата си, включително и от един от коалиционните партньори, но какъв знак ще дадем ние на българските избиратели, попита тя

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Ние твърдо стоим зад нашата кандидатура за управител на БНБ и това е достойното поведение,  каза Ива Митева, народен представител от „Има такъв народ“ и заместник-председател на парламента, пред БНР по повод предстоящата среща на лидерите от управляващата коалиция днес, на която се очаква да бъде обсъден изборът на управител на Българската народна банка.

ИТН предложи свой кандидат за поста- депутата Любомир Каримански, председател на парламентарната бюджетна комисия.”Продължаваме Промяната” издигна председателя на парламентарната си група – Андрей Гюров. Другите два коалиционни партньора отчетоха като грешка липсата на единна номинация от управляващата коалиция. И “Демократична България” и “БСП за България” призоваха за оттегляне и на двамата кандидати и започване на нова процедура по избор на управител на БНБ.

Чувам призиви да оттеглим кандидатурата си, включително и вчера от един от коалиционните партньори, но какъв знак ще дадем ние на българските избиратели, какъв знак ще дадем на всички български граждани, които повярваха в тази промяна и поискаха нов начин на работа, попита Митева.  

Ние не сме крили нашия кандидат нито ден. Аз съм присъствала многократно на разговори и не съм чула и една дума срещу нашия кандидат, посочи тя. Не смятам, че ако оттеглим кандидатурата си това ще бъде добър знак към всички български граждани, не смятам, че е нормално в единия от коалиционните партньори да бъде съсредоточена цялата фискална и парична система на България,  допълни Митева.

Тя апелира да не се принизява повече парламентаризмът и посочи, че кандидатурите са на масата и  парламентът за това е избран  – да реши, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук