fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:56

ИТН обещаха на президента да не поставят червени линии

Според представители на партията е най-добре е евентуално ново правителство да бъде със същите четири партии, но без Кирил Петков и Асен Василев

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Добре е лидерите да отстъпят встрани, а да излязат експертите от А-отборите. Червени линии няма да поставяме.”, заяви Ива Митева от “Има такъв народ” след консултациите на политическата формация при президента Румен Радев.

“Като политическа партия смятаме, че по-добре е в тази кризисна ситуация отново да има правителство”, каза от своя страна Тошко Йорданов.

Йорданов каза, че според ИТН най-добре е евентуално ново правителство да бъде със същите четири партии, защото, по думите му, като основни положения и цели те са сходни. Не се различаваме, имаме разминаваня, но те са по-малки пред общите ни цели. За разлика от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, с които нямаме допирни точни, посочи Йорданов.

По думите на Йорданов, евентуално самата коалиция би трябвало да се структурира по доста по-практичен и човешки начин, в който да няма издаване на заповеди, а да има партньори.

Тъй като основната причина да се разпадне коалицията се казва Кирил Петков и Асен Василев, би било добре, ако е възможно политическите лидери да отстъпят малко по-встрани, заяви още Йорданов. И в тази ситуация да дойде правителство в рамките на година, или година и половина, или шест месеца, което се прецени, за справяне с кризата, с най-належащите й прояви; да бъдат изтикани напред като изпълнителна власт хора, които са по-скоро с експертиза, отколкото политически лица, каза Тошко Йорданов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img