fbpx
More

  ИТН, ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ поискаха оставката на Минчев (ВИДЕО)

  Балабанов : Причината е, че Минчев „грубо погазва законите”

  Има такъв народ” ще внесе искане за оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев, заяви в кулоарите на парламента депутатът Станислав Балабанов, а като причина посочи осуетеното изслушване на външния министър Теодора Генчовска.

  „Подготвяме това искане, описваме го”, заяви народният представител. Причината по думите на Балабанов е, че Минчев „грубо погазва законите”.

  Според депутата от ГЕРБ Радомир Чолаков председателят на Народното събрание Никола Минчев става съучастник в укриване на престъпление.

  По-рано и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ напусна пленарната зала и обвини управляващото мнозинство, че се опитват да осуетят изслушването на външния министър.

  “Поводът и основанието не е изслушването на министър Генчовска, а нарушаването на правилника. Случвало се е друг път и много пъти. Конкретен пример – в момента ви говоря за господин Рашков. Колко пъти внесохме питания, въпроси, очаквахме документи. Веднъж не се намеси, с дребни хитрувания в тази сложна политическа ситуация не помагаме на никого”.

  Христо Иванов заяви, че “Демократична България” застава зад председателя на НС Никола Минчев.