fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:06

Италия одобри още 17 милирада евро антиинфлационни помощи

Мерките включват преоценка на пенсиите с 2% от октомври, намаление с 2% на данъчната тежест върху разходите за труд за годишните доходи под 35 хиляди евро

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пакет за 17 милиарда евро одобри снощи правителството на Марио Драги, което изпълнява служебни функции до предсрочните избори на 25 септември. Целта на огромната социална инвестиция е защита на домакинствата и бизнеса от главоломно растящите цени на енергоносителите.

Кабинетът в оставка на Италия прие допълнителна разпоредба към закона “Помощи” за преодоляване на ефектите върху хората, семействата, предприятията и публичните органи, свързани с повишаването на цените на енергийните продукти и с инфлацията.

Сегашният пакет от 17 млрд. евро, които се добавят към вече одобрените приблизително 35 млрд. евро.

Мерките включват преоценка на пенсиите с 2% от октомври, намаление с 2% на данъчната тежест върху разходите за труд за годишните доходи под 35 хиляди евро.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img