fbpx
20.2 C
София
20 август 2022 | събота | 06:12

Испанският премиер Педро Санчес: Не носете вратовръзки, пестете енергия!

Министри, държавни служители и бизнесмени са призовани да свалят мъжкия аксесоар

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Да се избягват вратовръзките. За това призова испанският премиер Педро Санчес. Той идва на фона на все по-скъпоструващата енергия, която е в основата на усилената работа на климатиците в летните горещини.

Испанският премиер не даде подробни указания как точно да се пести енергия, като не се носят вратовръзки, но се предполага, че това е свързано с дискомфорта, който този типичен мъжки аксесоар предизвиква, когато е горещо.

Липсата на вратовръзка може да накара човек да се чувства по-комфортно в жегите, а от там – и по-малко ще се употребяват климатици, е единствената логика в случая.

“Не нося вратовръзка. Това означава, че всички можем да пестим и енергия. Помолих министри и всички държавни служители, а също бих искал да отправя апел и към частния сектор, ако вече не са го направили, когато не е необходимо, да не носят вратовръзки”, обясни пред журналисти енергоспестяващата си теория испанският премиер.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img