fbpx
More

  Искрен Митев и Костадин Костадинов са с мярка “порицание” след вчерашното спречкване в парламента

  Днешното пленарно заседание започна с декларация за Деня на Ботев и загиналите за свободата на България от името на ПГ на "Продължаваме Промяната" и на ПГ на "Възраждане"

  Председателстващият пленарното заседание заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин обяви, че налага мярката “порицание” на депутатите Искрен Митев (“Продължаваме Промяната”) и Костадин Костадинов (“Възраждане”). Вчера се стигна до спречкване между двамата и безредици в пленарната зала.

  Вигенин посочи, че се е запознал със стенограмата и видеоматериалите от вчерашното заседание и въз основа на правилника на НС налага мярката. Митев и Костадинов могат да възразят срещу нея в тридневен срок. 

  Днешното пленарно заседание започна с декларация за Деня на Ботев и загиналите за свободата на България от името на ПГ на “Продължаваме Промяната” и на ПГ на “Възраждане”.

  Днес в цяла България тържествено ще бъде отбелязана 146-та годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета, заяви Кристиан Вигенин при откриването на заседанието.

  Всеки българин ще спре забързания си ежедневен ритъм, за да се преклони пред безсмъртието на Ботев и на загиналите за свободата  и независимостта на България, посочи той и призова днешното пленарно заседание да се проведе в дух на уважение и почит към героичния подвиг на нашите предци, допълва БТА.