fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:20

Искра Михайлова, “Възраждане”: След август няма никаква яснота дали ще имаме газ и вероятно ще плащаме над 3 милиарда лева на Русия (ВИДЕО)

Който и да застане след тези хора, които незабавно трябва да освободят местата, които заемат, трябва веднага да започне да се занимава с този въпрос и поне да спасим една част от тези пари, заяви още тя

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Депутатът от ПП Възраждане” разкри в предаването “Патарински LIVE по newsONE, че  след месец август изобщо не е ясно дали страната ни ще получава газови доставки. Това е станало ясно след изслушването на директора на “Булгартрансгаз” във временната комисия в Народното събрание.

“Другият грандиозен проблем, който директорът на “Булгартрансгаз” с неудобство коментира е, че количествата, които се нагнетяват в Чирен, не са достатъчно, зада се обезпечим до октомври. Беше направена една програма, според която едва 15% трябваше да се влива по трасетата, но той каза, че има дни, в които въобще не влиза газ там”, заяви Искра Михайлова. 

Народният представител разкри, че договорът за доставките на газ от Русия не е прекратен, но изтича през 2022 година и е възможно изплащането на сериозни суми от порядъка на 3 млрд. лв. за Русия по клаузата “tаке оr pay” заради невзетите количества доставки, които България е отказала да вземе заради неотворена сметка, с която да се правят траншовете. 

“Който и да застане след тези хора, които незабавно трябва да освободят местата, които заемат, трябва веднага да започне да се занимава с този въпрос и поне да спасим една част от тези пари, които губим и да вземем количества, които накрая ще се окаже, че ще вземем едни 15%, а ще платим всичките тези пари”, разкри още Искра Михайлова. 

От газовата връзка с Гърция все още газ не тече, въпреки обещанията на премиера в оставка, заяви още депутатът. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img