fbpx
18.2 C
София
вторник | 24.05.2022 | 23:52:32
вторник | 24.05.2022 | 23:52:32
18.2 C
София

ИПБ: В момента се извършва най-мръсният и долен ПР на гърба на българските шофьори

„Свидетели сме как един министър оглавява протеста срещу собственото му министерство", заявиха от Института за пътна безопасност

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“В момента се извършва най-мръсният и долен ПР на гърба на живота на българските шофьори.” Това заявиха в становище от Института за пътна безопасност (ИПБ). Екипът на Института предостави на медии доклад на правителството, от който е видно, че всички договори за ремонт на пътищата през 2021 г. са нищожни, а извършената работа по тях трябва да бъде заплатена на строителните фирми без печалба.

„Именно заради това МРРБ отказва да извърши животоспасяващи ремонти по българските пътища, за да изнуди българския парламент да узакони печалбите на строителните фирми. Българските шофьори на тежки МПС са заложници на политическо противопоставяне. Проблемите с преминаването през прохода „Витиня“ в момента се използват за решаване на политически цели,“ се казва в становището до медиите.

„Свидетели сме как един министър оглавява протеста срещу собственото му министерство и недоволството от управлението на държавата, в което той участва. Абсолютно невярно е твърдението, че не може да бъде възложен ремонт на прохода „Витиня“ докато не бъдат разплатени стари задължения на няколко строителни фирми. Свидетели сме как политиците използват нещастието и отчаянието на българските шофьори, за да узаконят нарушения, извършени от предишни правителства,“ пише в становището на ИПБ.

От Института категорично настоява политиците да не използват българските шофьори за непочтени и корумпирани схеми, а незабавно да възложат ремонт на прохода „Витиня“, както възложиха преди това подобни ремонти на АМ „Струма“, „Хемус“ и „Тракия“.

„Със своите действия политиците застрашават безопасността на транспортната система, а рисковете от настъпването на тежки ПТП се превръщат в заплахи за настъпване на множество произшествия с голям брой загинали,“ категорични са от екипа на ИПБ.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук