7.12.2022 | сряда | 14:50

Инж. Десислава Паунова: За нас е важно да чуем гражданите за регионалното значение на третокласните пътища

Публикувано:

Сподели поста:

Постоянно действаща комисия в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще приоритизира пътните участъците, които гражданите ще предложат за ремонт. Знаем параметрите на трасетата – състояние, интензивност на движение, аварийност, но за нас е важна информацията за регионалното им значение, особено на третокласните пътища, заяви пред БНР инж. Десислава Паунова, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за включване в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. за текущ и основен ремонт. Необходимо е да се зане, че трябва да се подават само участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас, тъй като АПИ отговоря единствено за тях, уточни инж. Паунова.

На интернет страницата на Агенцията е публикувана форма, чрез която гражданите могат да изпращат на имейл адрес: signali@api.bg, предложения за пътни участъци, които те считат, че са важни за тях и е необходимо да бъдат ремонтирани. Ще бъдат разгледани само заявленията, подадени чрез формата, поместена на сайта на АПИ в рубриката „Предложения и сигнали“, подчерта инж. Паунова.

Работим за осигуряване на бюджет, така че да може да пристъпим към реални дейности, посочи инж. Паунова. Средствата, необходими за ремонт на пътищата, ще бъдат инвестирани в рамките на следващите години, а не само през идващата 2023 г. поясни инж. Паунова.

На въпрос за състоянието на третокласния път III-301 Козар Белене – Левски в област Плевен, инж. Паунова съобщи, че е стартирана обществена поръчка за изготвяне на технически проект за основен ремонт на над 11 км от третокласния път, в участъка Козар Белене – Асеневци. Същевременно докато се изработва техническият проект АПИ ще търси и възможности за осигуряване на необходимия финансов ресурс за изпълнението на строителните работи в отсечката.

Инж. Паунова подчерта, че поддържането на републиканските пътища за предстоящия зимен сезон е осигурено и предстои договорите с избраните фирми да бъдат подписани. Осигурен е и финансовият ресурс за зимното поддържане на пътищата, добави тя.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
8.8 ° C
11.1 °
7.8 °
75 %
1kmh
40 %
ср
9 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Николай Шушков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен Николай Шушков. До...

„МФГ Инвест“ ЕАД предизвика интерес за над 4 млн. лв. на борсата

Инвестиционната компания „МФГ Инвест“ ЕАД проведе успешен аукцион за първично публично предлагане на сегмента BEAM на Българска фондова...

Ръководството на ММС представи новата програма за олимпийска подготовка

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева, заместник-министър Петър Георгиев и съветникът в политическия кабинет Георги Александров представиха...

Иван Ченчев: Правителството на Радев започна орязване на социални придобивки

Президентът изтегли специалните сили от границата “Ние от БСП казваме, че е цинично онова, което се случи по отношение...