fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 10:08:40
петък | 27.05.2022 | 10:08:40
15.8 C
София

Интернет страницата на КЕВР е обект на кибератака

В резултат на атаката в момента сайтът на регулатора не работи

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Интернет страницата на Комисията за енергийно и водно регулиране е подложена на кибератака, съобщиха от пресцентъра на КЕВР.

В резултат на кибератаката към момента сайтът на регулатора не работи.

Специалисти от институциите работят по отстраняване на проблема, за да може в най-кратки срокове функционалностите на интернет страницата да бъдат възстановени в пълен обем. 

По-рано тази седмица информационнити системи на “Български пощи” бяха също обект на сериозна кибератака. Случаят е от събота, 16 април. 

Киберсигурността на пощите е била системно неглижирана през последните 10 години, каза в специално интервю за БТА вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова, коментирайки кибератаката по системите на дружеството. В резултат изплащането на пенсиите и великденските надбавки е съпроводено от големи опашки в пощенските станции в градовете и забавяне на изплащането на пенсиите.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук