fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 14:48

Институтът за пазарна икономика с документален филм за общините

"2 процента в твоята община" е в пет части

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Институтът за пазарна икономика (ИПИ) представя днес документалния филм “2 процента в твоята община”. Лентата е посветена на дебата за финансовата автономност на общините. Това съобщи БТА.

Сюжетът на лентата разказва за предизвикателствата пред местната власт в България и представя в детайли идеята за споделяне на данъци и по-точно – за преотстъпване на 20 процента от приходите от подоходното облагане в страната.

Във филма участват представители на местната власт от различни типове общини – кметовете на Габрово, Троян и Полски Тръмбеш, зам.-кметове на Столична община и Пловдив, представители на Община Стара Загора, както и представители на Националното сдружение на общините и различни хора по места.

Филмът е в пет части, които постепенно развиват идеята за споделяне на приходите от данъка върху доходите. Фокусира се върху ролята на общините в живота на всеки гражданин, регионалната икономика и усилията на местната власт да привлича инвестиции, зависимостта от държавата и европейските средства за публични инвестиции по места, пътя към по-голямата финансова автономност на общините, преотстъпването на част от приходите от подоходното облагане и инструментите за изравняване и подкрепа на по-малките и бедни общини в страната.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img