Конкретни решения и иновативни виждания бяха представени време на конференцията “Визия нула за Балканите”, организирана от “Българска браншова организация “Пътна безопасност” и Международна пътна федерация, която бе проведена с медийното партньорство на newsONE. 

Събитието беше проведено в столичния хотел “Маринела” и Университета по архитектура, строителство и геодезия. 

Конференцията бе посветена на интегрирания подход „Визия Нула“, на неговите принципи и възможностите за прилагане , с цел постигане на нула загинали и тежко наранени от пътнотранспортни произшествия към 2050 година. 

снимка: ББА “Пътна безопасност”

Събитието е организирано под патронажа на президента Румен Радев и в него взеха участие над 380 представители на национални и международни институции и организации, експерти, научни работници.

Предложенията за пътна безопасност са свързани с повишаване качеството на всички елементи на пътнотранспортната система, за подобряване поведението на участниците в движението по пътищата, за по-безопасна пътна инфраструктура и автомобилен парк, качествена доболнична и специализирана медицинска помощ.

снимка: ББА “Пътна безопасност”

Участниците в конференцията бяха приветствани от :

Президента на Република България г-н Румен Радев, зам.-министър председателя и министър на регионалното развитие и благоустройството, г-н Гроздан Караджов, зам.-министъра на образованието и науката г-жа Мариета Георгиева, председателя на

снимка: ББА “Пътна безопасност”

комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Настимир Ананиев, д-р ик.н. Николай Иванов, Председател на Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“, Г-н Филип Уайърс , Комисия по пътна безопасност, Международна пътна федерация (IRF Global), г-н Димитър Илиев, Заместник-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, гл. комисар Станимир Станев, заместник-главен секретар на Министерство на вътрешните работи, Тодор

Василев, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

снимка: ББА “Пътна безопасност”

Поздравление към участниците в конференцията бе получено от г-н Никола Минчев, председател на Народното събрание на Република България, както и от заместник-директора на отдел „Транспорт и мобилност“ и главен координатор по проблемите на безопасността на движението господин Матьо Болдуин.

снимка: ББА “Пътна безопасност”

Във връзка с международния ден на детето 1 юни, деца рисуваха картини на тема „Пътна безопасност“ и „1-ви Юни- Международен ден на детето“, които представиха пред участниците в конференцията и официалните лица.

снимка: ББА “Пътна безопасност”

На конференцията бяха изнесени 23 доклада и съобщения от утвърдени специалисти,

представители на международни организации в сферата на безопасността на движението, лектори от България и редица европейски страни. Споделен бе огромен по обем положителен опит, резултати от научни изследвания и конкретни решения за повишаване качеството на отделните елементи на пътнотранспортната система, както и взаимодействието между тях.

Материалите от конференцията предоставят прекрасна възможност на участниците в конференцията да повишат своите знания и умения, както и да бъдат формулирани

съответни предложения към компетентните институции и организации в страната, към цялата широка общественост.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here