fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:06

Иницитивен комитет издигна официално кандидатурата на проф. Герджиков за президент

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

67 общественици и интелектуалци влизат в състава на инициативния комитет, който издигна официално ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент. Кандидатурата му е подкрепена и от ГЕРБ-СДС. Негов вицепрезидент ще е полк. Невяна Митева.

В ИК влизат певицата Милена Славова, Валя Балканска, археологът Николай Овчаров, директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов, Стефан Цанев, Тончо Токмакчиев, Михаил Белчев, олимпийската шампионка Стойка Кръстева, а председател на Комитета е Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков каза, че за него е чест и гордост, и отговорност да застане пред поддръжниците си.

“Приех тази номинация, защото вярвам, че всеки от нас в даден момент от живота си трябва да плати цената, за това което е получил от родината, от сънародниците си, от приятелите си. Трябва да се опита да върне поне малко от това, което е получил. Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, предполагам че няма и да се превърна в политик. Аз съм българин като вас, който е готов да поеме отговорността и да плати цената за това да помогне поне малко за обединението. Когато казвам да се обединим нямам предвид политиците и партиите, имам предвид хората и нацията. Моята цел е да върна нормалността в политическите отношения, да помогна за обединението на всички българи и както е казано в Конституцията – единството на нацията”, каза той.

Проф. Герджиков подчерта, че не е партиен кандидат, нито партиен член и затова няма как да е привърженик на една определена партия, особено ако бъде избран за този обединяващ пост.  

„Очаквам поради тази причина подкрепата на всички граждани“, заяви той и каза, че само ако си протегнем ръка, ще може да се спасим от настоящата ситуация.

Той увери, че заедно с кандидата за вицепрезидент Невяна Митева няма да водят компроматна кампания.

„Гордея се че съм родена, живея, създала съм семейство и съм отгледала децата си в България. Така се разви животът ми, че още от дете спортът ме научи на ред и дисциплина и себераздаване, с които постигнах резултати и национални рекорди, които преди 3 дни навършиха 33 години“, заяви Митева.

Тя обясни защо е решила да се включи в предстоящите избори.   

„Взех решение да се включа в изборите, защото вярвам, че е дошло време за обединение – истинско и то зависи от всички нас. Не трябва омразата да осакатява живота, не искам да живеем разделени, може да вървим напред само заедно”, добави още тя.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img