fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:01:27
петък | 20.05.2022 | 07:01:27
5.7 C
София

Инициативата “Книгите сами ни намират” се провежда в 9 града на страната

Тя се провежда за втора поредна година

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

За втора поредна година книги на български автори намират сами своите читатели в паркове и градини в девет града на страната.
Това се случва по време на Национална кампания “Зелено четене” под мотото “Книгите сами ни намират” от днес до 29 май.

Едно от условията на кампанията е всички, които са се сдобили с ново четиво, да направят снимка и да я публикуват в социалните мрежи с #книгодар.

Създател и организатор на кампанията е младият писател и автор на “Орденът на скорпионите” Надежда Динева.

Основните цели на кампанията са да популяризира четенето на обществени места и творчеството на съвременни български автори.

Доброволци оставят книгите на различни зелени локации в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Ямбол, Благоевград и Видин.

Към момента в “Зелено четене” безвъзмездно със своите творби са се включили 18 български автори и най-големите издателства в страната.

Участват и 2 сборника с най-добрите творби на български младежи от последните две издания на националния конкурс “И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!“ – “Разказ в 10 изречения” и “Моето писмо към България”.

На читателите се предоставя съвременна художествена литература с жанрово многообразие, поезия и детска литература.

Всеки, който иска да стане посланик на кампанията, може да дари своя книга на български автор в близкия парк и да обяви за това в социалните мрежи, като отбележи страницата на кампанията.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук