fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:22

Илияна Йотова: Трябва да бъде приет Закон за старите столици

В старопрестолния Търновград смели и силни мъже вземаха силни решения – от такива се нуждаем още повече в днешния размирен свят, заяви Йотова

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Да бъде приет след толкова отлагания Закон за старите столици, призова вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в честването на празника на Велико Търново. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

„Всяко камъче тук говори за история, за величие на българския дух, за блясък, за държавническа традиция – една от най-старите в Европа. Великотърновци, вие имате голямата привилегия да оставяте своите следи в историята на този велик град, а и на цяла България“, посочи в приветствието си вицепрезидентът.

„Днешният ден напомня славната битка при Клокотница през 1230 г, когато една непобедима българска армия се изправя срещу вековен враг и го сразява, защото българският дух не може да бъде робски и това го доказва дългата ни, изпълнена с много трудности, но и с много триумф, история. Днешният 22 март напомня, че Велико Търново се превърна в столица не само на славянската, но и на европейската цивилизация“, подчерта Йотова.

Тя посочи, че днес Велико Търново е град на младостта – с 26 училища, 14 детски градини, 5 университета. „Все повече млади хора от всички краища на страната идват тук, други се връщат от чужбина, за да градят живота си във Велико Търново“, заяви вицепрезидентът.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img