fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:09:21
петък | 27.05.2022 | 19:09:21
28.8 C
София

Илияна Йотова се срещна с българи в Болоня

За Великден вицепрезидентът донесе от България козунаци за нашите сънародници

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Винаги може да разчитате на подкрепата на президентската институция. За нас вие не сте другите българи – българите в България и българите в чужбина сме едно цяло. В това увери вицепрезидентът Илияна Йотова наши сънародници, с които се срещна в Болоня, съобщиха от прессекретариата на Румен Радев.

В област Емилия – Романя има около 5000 българи с постоянно местожителство. Работят предимно в сферата на индустриалното производство. Българската общност е обединена, има създадени асоциации. Към асоциация „Българи в Романя“ в град Ричоне функционира неделно училище, което отскоро има филиал в Болоня.

Основен проблем за училището е липсата на помещения за провеждане на занятията. Почетният консул на България за област Емилия – Романя Франко Кастелини пое ангажимент да съдейства пред местните власти за разрешаване на проблема.

Българите споделиха с вицепрезидента как живеят далеч от Родината и пазят живи връзките си с нея. Йотова сърдечно им благодари, че пазят българските традиции, език и култура и ги предават на децата си.

За Великден вицепрезидентът донесе от България козунаци за нашите сънародници. Емоционалната среща завърши с песента „Хубава си, моя горо“.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук